Wróć do tematów

Zablokowane drzwi tylne HYUNDAI ix20 (JC)

@user_2041552
30.11.2023 20:31
Członek
Witam pomóżcie mi otworzyć drzwi tylne w ix20 kilka dni temu zauważyłem że centralny zamek nie rygluje prawych tylnych drzwi, otwierały się od środka i od zewnątrz, kilka razy ponowiłem próbę zamknięcia pilotem bez zmian chociaż słychać że w drzwiach działa siłownik zamka nie wydaje żadnych dziwnych dźwięków. Postanowiłem zamknąć auto mechanicznie grotem. Auto się zamknęło więc otwarłem chwyciłem za klamkę otwarły się wszystkie drzwi prócz tylnich prawych które nie reagują już nawet na klamkę wewnątrz i zewnątrz. Co zrobić jak otworzyć? 

Rozpoczęty

30.11.23

Najnowsza odpowiedź

01.12.23

Odpowiedzi

3

Wyświetlenia

874

• @Afteper1990
    01.12.2023 10:41
    Członek
    Dzień dobry,
    Trzeba się dostać do zamka i dokładniej sprawdzić czy napęd zamka się zepsuł czy też nie da się go osobno wymienić i trzeba wymienić cały zamek.
    • @user_2041552
      01.12.2023 17:46
      @Afteper1990
      Członek
      Afteper. Ja wiem co trzeba wymienić pytanie dotyczyło otwarcia drzwi które nie reagują na klamkę wewnątrz i zewnątrz, grot ani też pilot centralnego zamka. Interesuje mnie czy da się zdemontować tapicerkę drzwi kiedy są zamknięte jeśli to zrobię to otworze drzwi od strony zamka 
    • @Afteper1990
      01.12.2023 18:11
      @user_2041552
      Członek
      Nie wiem na pewno, czy z boku są śrubki mocujące, ale myślę, że można spróbować odkręcić te śrubki, które są dostępne i spróbować zdjąć tapicerkę drzwi, w każdym razie myślę, że nie ma innego wyjścia, musisz spróbować.Pozdrawiam
Autodoc CLUB App icon
Czas na wymianę części? Zgarnij jeszcze lepsze oferty w naszej aplikacji.
Skanuj kod QR do aplikację AUTODOC CLUB
ZESKANUJ MNIE