Brak kierunkowskazów SUZUKI IGNIS II
@user_151967
06.11.2020 23:38
Członek
Witam serdecznie społeczność klubowiczów.
Jestem świeżym nabywcą Suzuki IGNIS 2009r. Po kilku dniach użytkowania “padły” kierunkowskazy i światła awaryjne. W autoryzowanym serwisie stwierdzono ze to przekaźnik kierunkowskazów. I schody! brak na stanie, , brak w magazynie na zamówienie czas oczekiwania dwa tygodnie, innymi słowy kliencie radź sobie sam. W związku z tym mam pytanie czy może ktoś mi pomóc i podpowiedzieć w którym miejscu znajdę ten przekaźnik na Allegro znalazłem używany ale nie mogę go zlokalizować w aucie. Sprzedający nie obdarował mnie instrukcją obsługi bo auto sprowadził z Belgii. A może powód jest inny? Będę wdzięczny za pomoc. Jacek
@Andrzej09.11.2020 18:00CzłonekCześć! Aby odnaleźć przekaźnik, wystarczy wyjąć moduł włącznika swiateł pod deską rozdzielczą. Nie jest to trudne, bo moduł jest zabezpieczony tylko dwoma bocznymi sprężynami. Naciskamy najpierw cienkim ostrzem z jednej strony, potem z drugiej, pociągamy je do siebie i następnie wyskakuje moduł wiszący na przewodach. Przekaźnik kierunkowskazów znajduje się prawie za modułem.Sprawdzić dostępność przekaźnika można tu, na autodoc. Należy napisać do nich, podać vin i według katalogu dobierają zamienniki.