Wróć do tematów

wycieraczki włączają się do pracy ciągłej po przekręceniu kluczyka zapłonu MERCEDES-BENZ Klasa E Sedan (W124)

@user_214655
14.02.2024 11:22
Członek
Dlaczego wycieraczki włączają się do pracy ciągłej po przekręceniu kluczyka zapłonu. Po pozbawieniu “masy”(odkręceniu silniczka) silniczek nie steruje się z przełącznika wycieraczek. Proszę o wsparcie techniczne. Pozdrawiam

Rozpoczęty

14.02.24

Najnowsza odpowiedź

16.09.24

Odpowiedzi

4

Wyświetlenia

230

• @Actiumad
    14.02.2024 13:44
    Członek
    Witam,
    Nie jestem ekspertem, ale myślę, że problem tkwi albo w samym przełączniku, albo w silniku wycieraczek, wszystko należy sprawdzić, aby dokładniej określić przyczynę awarii.
    • @user_214655
      14.02.2024 16:16
      @Actiumad
      Członek
      Dzięki za odpowiedź. 
      Silnik sprawdziłem, zresztą kręci się. Szukałem stycznika, ale chyba nie znalazłem, bo myślałem, że może się skleił. Te nad bezpiecznikami wyjąłem wszystkie i dalej się kręci. Przełącznika boję się rozbierać, bo mogę sobie nie poradzić później ze złożeniem.
      Pozdrawiam Wiesław
  • @T. m.
    13.09.2024 08:38
    Członek
    Dziś po ok miesiącu jechałem w deszczu i wycieraczki ledwo do połowy szyby się otwarły :( po jakimś czasie się rozruszały ale przecież tak nie może być. znacie jakiś specyfik który można psiknąć w te za oksydowane elementy żeby się pozbyć tego syfu czy trzeba demontować i czyścić? jakoś nie chce mi się tego rozbierać po jak znam życie coś połamie.
    • @Y.
      13.09.2024 09:08
      @T. m.
      Członek
      Witam,
      Bardziej poprawne i efektywne jest rozebranie wszystkiego na części, wyczyszczenie, nasmarowanie i złożenie wszystkiego z powrotem. Jeśli nie możesz sam tego rozwiązać, poproś mechanika, aby to zrobił.
Autodoc CLUB App icon
Czas na wymianę części? Zgarnij jeszcze lepsze oferty w naszej aplikacji.
Skanuj kod QR do aplikację AUTODOC CLUB
ZESKANUJ MNIE