wycieraczki włączają się do pracy ciągłej po przekręceniu kluczyka zapłonu MERCEDES-BENZ Klasa E Sedan (W124)
@user_214655
14.02.2024 11:22
Członek
Dlaczego wycieraczki włączają się do pracy ciągłej po przekręceniu kluczyka zapłonu. Po pozbawieniu “masy”(odkręceniu silniczka) silniczek nie steruje się z przełącznika wycieraczek. Proszę o wsparcie techniczne. Pozdrawiam
- @Actiumad14.02.2024 13:44CzłonekWitam,
Nie jestem ekspertem, ale myślę, że problem tkwi albo w samym przełączniku, albo w silniku wycieraczek, wszystko należy sprawdzić, aby dokładniej określić przyczynę awarii.- @user_21465514.02.2024 16:16@ActiumadCzłonekDzięki za odpowiedź.Silnik sprawdziłem, zresztą kręci się. Szukałem stycznika, ale chyba nie znalazłem, bo myślałem, że może się skleił. Te nad bezpiecznikami wyjąłem wszystkie i dalej się kręci. Przełącznika boję się rozbierać, bo mogę sobie nie poradzić później ze złożeniem.Pozdrawiam Wiesław
- @T. m.13.09.2024 08:38CzłonekDziś po ok miesiącu jechałem w deszczu i wycieraczki ledwo do połowy szyby się otwarły :( po jakimś czasie się rozruszały ale przecież tak nie może być. znacie jakiś specyfik który można psiknąć w te za oksydowane elementy żeby się pozbyć tego syfu czy trzeba demontować i czyścić? jakoś nie chce mi się tego rozbierać po jak znam życie coś połamie.
- @Y.13.09.2024 09:08@T. m.CzłonekWitam,
Bardziej poprawne i efektywne jest rozebranie wszystkiego na części, wyczyszczenie, nasmarowanie i złożenie wszystkiego z powrotem. Jeśli nie możesz sam tego rozwiązać, poproś mechanika, aby to zrobił.