Wróć do tematów

Samochód w wynajem długoterminowy MERCEDES-BENZ

@user_152092
07.11.2024 09:23
Członek

Jak w temacie. Zastanawiam się czy warto, bo przeglądałem sobie warunki niektórych firm i na pierwszy rzut oka nie wyglada to tak źle. Wiem, ze w tym przypadku samochód nie należy do mnie, ale nie wiem czy chcę kupować auto za gotówkę. Planuję wyjazd z PL za rok albo za dwa, im mniej zobowiązań na głowie tym dla mnie lepiej. Poza tym nie mam na tyle funduszy aby kupić sobie coś konkretnego z miejsca, a nie chcę kupować jakiegoś 20 letniego gruchota.

Jakieś doświadczenia w temacie?

Rozpoczęty

07.11.24

Najnowsza odpowiedź

28.11.24

Odpowiedzi

9

Wyświetlenia

98

• @T. m.
    13.11.2024 11:28
    Członek
    Jeśli zależy Ci tak jak tutaj piszesz na samochodzie na najwyżej 2 lata to moim zdaniem warto. Koszty masz w tym przypadku rozpisane w umowie, możesz od razu zobaczyć ile Cię będzie kosztowała miesięczna rata. Ustalasz jaki limit kilometrów Ci odpowiada.
  • @user_152092
    15.11.2024 11:30
    Członek
    Brałem pod uwagę Skoda Fabia albo coś w tym budżecie.
  • @T. m.
    18.11.2024 11:36
    Członek
    Jest to dość popularny model samochodu w wynajmie. Proponowałbym zerknąć sobie na stronę Master1 - mają tam bardzo wiele samochodów na wynajem, również z tej niższej pólki. Na stronie jest kalkulator, dzięki któremu możesz przeliczyć sobie wszystkie koszty.
  • @user_152092
    19.11.2024 10:27
    Członek
    A czy trzeba mieć wpłatę własną przy wynajmie?
  • @T. m.
    20.11.2024 11:12
    Członek
    Z tego co wiem to w Master1 nie musisz mieć wkładu własnego i wiele samochodów możesz dostać u nich od ręki (aczkolwiek polecam wcześniej zapisać się na jazdę próbną aby zobaczyć jak Ci się danym samochodem jeździ). Nie wiem jak jest w przypadku innych samochodów.
    Znacznie trudnej zwykle dostać samochód w leasingu, szczególnie przy obecnych stopach procentowych oraz zaostrzonych zasadach udzielania leasingu oraz kredytu na auto
  • @user_152092
    25.11.2024 11:12
    Członek
    Jeszcze mam problem z tym przebiegiem. Wiem mniej więcej ile km rocznie robię ale co w sytuacji jeśli będe wiedział, ze będe robił większe dystanse?
  • @J. k.
    26.11.2024 08:24
    Członek
    Cześć, wiecie może, czy da się wynająć auto na rok? Najlepiej, żeby było używane, bo zależy mi na przystępnej cenie. Za rok planuję kupić własne, ale na ten czas muszę coś znaleźć.
  • @H. g.
    27.11.2024 10:32
    Członek
    Możesz poszukać ofert cesji leasingu lub wynajmu na rok w firmach, które oferują takie rozwiązania, na przykład Master1

Jeśli zdecydujesz się na wynajem używanego auta, bądź ostrożna i dokładnie sprawdź umowę. Zwróć uwagę na potencjalne dodatkowe opłaty przy zwrocie pojazdu, ukryte koszty czy brak gwarancji. Ważne, żeby wynajęte auto było w dobrym stanie technicznym, bo będziesz musiała oddać je w takim samym stanie. Warto też dokładnie sprawdzić samochód pod kątem ewentualnych ukrytych usterek, żeby uniknąć niespodzianek.
  • @user_167092
    28.11.2024 13:57
    Członek
    Możesz wynająć w master1 na rok, z ubezpieczeniem serwisami itd w cenie, auta używane. Mają sporą flotę takich samochodów.
Autodoc CLUB App icon
Czas na wymianę części? Zgarnij jeszcze lepsze oferty w naszej aplikacji.
Skanuj kod QR do aplikację AUTODOC CLUB
ZESKANUJ MNIE