Wyłączenie odpowiedzialności
Jak wymienić lusterko zewnętrzne w Ford Fiesta JA8 - poradnik naprawy
ściągnięć:
2
Wyświetlenia:
435
Ważne!
Procedura wymiany może być stosowana dla:
FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 Ti, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.4 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.25, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.25, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.4, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 Ti, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.4 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.4 LPG, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0 EcoBoost, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0 EcoBoost, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 Ti, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.4 LPG, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 ST, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0 Sport, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.5 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 … Zobacz więcej
Kolejne kroki mogą się różnić w zależności od konstrukcji samochodu.
FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 Ti, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.4 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.25, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.25, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.4, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 Ti, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.4 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.4 LPG, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0 EcoBoost, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0 EcoBoost, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 Ti, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.4 LPG, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 ST, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.0 Sport, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.5 TDCi, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6, FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) 1.6 … Zobacz więcej
Kolejne kroki mogą się różnić w zależności od konstrukcji samochodu.
Jak wymienić lusterko zewnętrzne FORD FIESTA JA8 [PORADNIK AUTODOC]

Wszystkie części, które można wymienić – Lusterko zewnętrzne do Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8) i innych modeli FORD
Szkło lusterka, lusterko zewnętrzne
Produkty alternatywne

Nasadka o numerze 10
Nasadka o numerze 13
Bity typu Torx T20
Bity typu Torx T25
Klucz grzechotkowy
Klucz dynamometryczny
Śrubokręt Płaski
Plastikowe narzędzie demontujące
Wymiana: lusterka zewnętrznego – Ford Fiesta JA8. AUTODOC zaleca:
- Wszystkie prace powinny być dokonane na zgaszonym silniku.
Wymiana: lusterka zewnętrznego – Ford Fiesta JA8. Podejmij następujące kroki:
- Krok 1Otwórz drzwi samochodu.
- Krok 2Zdejmij zaślepkę ze śruby lusterka bocznego.
- Krok 3Odłącz panel podłokietnika drzwi. Skorzystaj z plastikowego ściągacza do tapicerki.
- Krok 4Wykręć śruby podłokietnika drzwi. Skorzystaj z klucza typu Torx T25. Skorzystaj z klucza grzechotkowego.
- Krok 5Zdejmij zaślepkę ze śruby klamki drzwi. Skorzystaj z wkrętaka płaskiego.
- Krok 6Wykręć śrubę klamki drzwi. Skorzystaj z klucza typu Torx T20. Skorzystaj z klucza grzechotkowego.
- Krok 7Zdejmij odblask z panelu tapicerki drzwi. Skorzystaj z plastikowego ściągacza do tapicerki.
- Krok 8Odkręć śruby mocujące panel tapicerki drzwi. Skorzystaj z nasadki o numerze #10. Skorzystaj z klucza grzechotkowego.
- Krok 9Odłącz panel tapicerki drzwi. Skorzystaj z plastikowego ściągacza do tapicerki.Wymiana: lusterka zewnętrznego – Ford Fiesta JA8. Wskazówka:Podczas demontowania części nie przykładaj zbyt dużej siły. W przeciwnym razie możesz ją uszkodzić.
- Krok 10Zdejmij spinki panelu tapicerki drzwi. Skorzystaj z plastikowego ściągacza do tapicerki.
- Krok 11Odłącz wtyczkę przełącznika szyb od sterownika.
- Krok 12Zdejmij panel tapicerki drzwi.
- Krok 13Odłącz wtyczkę przełącznika regulacji lusterka od sterownika.
- Krok 14Odłącz wtyczkę przełącznika regulacji lusterka od drzwi. Skorzystaj z plastikowego ściągacza do tapicerki.Krok 15Odkręć śruby lusterka bocznego. Skorzystaj z nasadki o numerze #13. Skorzystaj z klucza grzechotkowego.
- Krok 16Zdejmij lusterko boczne.
- Krok 17Odłącz okablowanie lusterka bocznego.Wymiana: lusterka zewnętrznego – Ford Fiesta JA8. Wskazówka od ekspertów z AUTODOC:Zachowaj ostrożność! Uważaj, aby nie uszkodzić okablowania lusterka bocznego.
- Krok 18Podłącz okablowanie lusterka bocznego.
- Krok 19Zamontuj nowe lusterko boczne.
Czy ta instrukcja obsługi była pomocna?
Proszę oceń tę instrukcję obsługi w skali od 1 do 5. Jeżeli masz jakiekolwiek pytania, zapraszamy do kontaktu z nami.
0 - użytkowników zagłosowało
Potrzebujesz nowych opon?
Sprawdź, które rozmiary opon i felg pasują do modelu FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8)
Popularne poradniki serwisowe do Ford Fiesta Mk6
Kompletne poradniki wymiany produktu Lusterko w różnych modelach samochodu FORD FIESTA
Odblokuj swojego asystenta serwisowania samochodu!
Śledź wydatki, zarządzaj dziennikiem serwisowym, planuj wymiany i nie tylko.
Wskazówki i triki dotyczące FORD Fiesta Mk6 Hatchback (JA8, JR8)
Zobacz więcej
- Co zrobić, jeśli nagrzewnica w samochodzie nie działa? | Wskazówki od AUTODOC
- Co zrobić, jeśli klimatyzacja w twoim samochodzie nie działa prawidłowo? | Wskazówki od AUTODOC
- Jak naprawić P0401 ✅ Układ recyrkulacji spalin – wykryty niewystarczający przepływ
- 8 złych nawyków za kierownicą | Wskazówki od AUTODOC
Najczęściej wymieniane części samochodowe w FORD FIESTA
Czas na wymianę części? Zgarnij jeszcze lepsze oferty w naszej aplikacji.

ZESKANUJ MNIE