Wyłączenie odpowiedzialności
Jak wymienić siłowników klapy bagażnika w Renault Megane Scenic - poradnik naprawy
ściągnięć:
0
Wyświetlenia:
249
Ważne!
Procedura wymiany może być stosowana dla:
RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 1.4 i (JA0E), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 1.6 i (JA0L), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 1.6 e (JA0F), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 2.0 i (JA0G), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 1.9 dT (JA0K, JA0Y), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 1.9 D (JA0J), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 1.9 dTi (JA0N), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 1.6 16V (JA0B, JA04, JA11, JA00), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 2.0 i (JA02, JA0G), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 2.0 RXE 4x4, RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 1.9 dT (JA0Y) … Zobacz więcej
Kolejne kroki mogą się różnić w zależności od konstrukcji samochodu.
RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 1.4 i (JA0E), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 1.6 i (JA0L), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 1.6 e (JA0F), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 2.0 i (JA0G), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 1.9 dT (JA0K, JA0Y), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 1.9 D (JA0J), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 1.9 dTi (JA0N), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 1.6 16V (JA0B, JA04, JA11, JA00), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 2.0 i (JA02, JA0G), RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 2.0 RXE 4x4, RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_) 1.9 dT (JA0Y) … Zobacz więcej
Kolejne kroki mogą się różnić w zależności od konstrukcji samochodu.
Jak wymienić siłownik klapy bagażnika w RENAULT MEGANE SCENIC [PORADNIK AUTODOC]

Wszystkie części, które można wymienić – Siłownik Klapy Bagażnika do MEGANE Scenic (JA0/1_) i innych modeli RENAULT
Sprężyna gazowa, pokrywa bagażnika
Produkty alternatywne

Sprej WD-40
Śrubokręt Płaski
Podnośnik hydrauliczny do skrzyni biegów
Wymiana: siłownika klapy bagażnika – Renault Megane Scenic. Eksperci z AUTODOC zalecają:
- Prawe i lewe sprężyny gazowe pokrywy bagażnika powinny być jednocześnie wymienione.
- Procedura wymiany jest identyczna dla prawych i lewych sprężyn gazowych pokrywy bagażnika.
- Uwaga: wszystkie prace na samochodzie – Renault Megane Scenic – powinny być wykonywane przy zgaszonym silniku.
Wymianę należy przeprowadzać w tej kolejności:
- Krok 1Otwórz pokrywę bagażnika.
- Krok 2Podeprzyj pokrywę bagażnika. Użyj podnośnika hydraulicznego do skrzyni biegów.
- Krok 3Zwolnij pierścień zabezpieczający łączący sprężynę gazową z pokrywą bagażnika. Skorzystaj z wkrętaka płaskiego.Wymiana: siłownika klapy bagażnika – Renault Megane Scenic. Wskazówka:W celu uniknięcia obrażeń upewnij się, że podczas demontowania sprężyn gazowych przytrzymujesz pokrywę bagażnika.
- Krok 4Zwolnij pierścień zabezpieczający łączący sprężynę gazową z nadwoziem samochodu. Skorzystaj z wkrętaka płaskiego.AUTODOC poleca:W celu uniknięcia obrażeń upewnij się, że podczas demontowania sprężyn gazowych przytrzymujesz pokrywę bagażnika.
- Krok 5Zwolnij pierścień zabezpieczający łączący sprężynę gazową z nadwoziem samochodu. Skorzystaj z wkrętaka płaskiego.Wymiana: siłownika klapy bagażnika – Renault Megane Scenic. AUTODOC zaleca:W celu uniknięcia obrażeń upewnij się, że podczas demontowania sprężyn gazowych przytrzymujesz pokrywę bagażnika.
- Krok 6Zwolnij pierścień zabezpieczający łączący sprężynę gazową z pokrywą bagażnika. Skorzystaj z wkrętaka płaskiego.AUTODOC poleca:W celu uniknięcia obrażeń upewnij się, że podczas demontowania sprężyn gazowych przytrzymujesz pokrywę bagażnika.
- Krok 7Wyjmij sprężynę gazową pokrywy bagażnika.
- Krok 8Wyczyść gniazda montażowe siłownika klapy bagażnika. Skorzystaj ze spreju WD-40.
Czy ta instrukcja obsługi była pomocna?
Proszę oceń tę instrukcję obsługi w skali od 1 do 5. Jeżeli masz jakiekolwiek pytania, zapraszamy do kontaktu z nami.
0 - użytkowników zagłosowało
Potrzebujesz nowych opon?
Sprawdź, które rozmiary opon i felg pasują do modelu RENAULT Megane Scenic (JA)
Popularne poradniki serwisowe do Renault Megane Scenic
Kompletne poradniki wymiany produktu Sprężyna gazowa pokrywy bagażnika w różnych modelach samochodu RENAULT MEGANE
Odblokuj swojego asystenta serwisowania samochodu!
Śledź wydatki, zarządzaj dziennikiem serwisowym, planuj wymiany i nie tylko.
Wskazówki i triki dotyczące RENAULT MEGANE Scenic (JA0/1_)
Zobacz więcej
- Jak łatwo naprawić przebitą oponę | Wskazówki od AUTODOC
- Samodzielna regeneracja sprężarki klimatyzacji samochodowej
- Top 5 przyczyn, dla których Twój samochód piszczy | Wskazówki od AUTODOC
- Jak naprawić odpryski lub pęknięcia na szybie przedniej | Wskazówki od AUTODOC
Najczęściej wymieniane części samochodowe w RENAULT MEGANE
Czas na wymianę części? Zgarnij jeszcze lepsze oferty w naszej aplikacji.

ZESKANUJ MNIE