Wyłączenie odpowiedzialności
Jak wymienić filtr kabinowy w samochodzie – poradnik naprawy
ściągnięć:
2097
Wyświetlenia:
27867
Jak wymienić filtr kabinowy w samochodzie [PORADNIK AUTODOC]

To, czy samochód jest wyposażony w filtr przeciwpyłkowy, zależy od kilku czynników:
- regionu, dla którego pojazd został zaprojektowany
- wersji wyposażenia pojazdu
- roku produkcji pojazdu
- 1.Zlokalizuj element filtrujący
- 2.Można go znaleźć na lub obok panelu pod przednią szybą
- 3.W niektórych przypadkach istnieje specjalna pokrywa, która zapewnia łatwy dostęp do filtra
- 4.W innych przypadkach należy nieco podnieść górny panel
- 5.Dostęp do filtra można również uzyskać z kabiny pasażerskiej6.Pod schowkiem
- 7.Za schowkiem
- 8.Za panelem bocznym
- 9.Po stronie kierowcy, obok pedału gazu
- 10.W tym ostatnim przypadku trzeba będzie wymontować pedał gazu i niektóre elementy plastikoweUwaga!Niektóre pojazdy mogą być wyposażone w dwa filtry: na grube i drobne cząstki
Komentarze -
2
- @user_236997229.03.2024 18:58Członeknie można jasno napisać ,gdzie jest ten filtr do danego modelu ?
- @user_249337203.05.2024 20:52CzłonekPanowie! W gumy gracie. Chciałem się dowiedzieć o szczegóły krok po kroku - jak się wymienia filtr kabinowy (bo cuchnie) w Navarze D40. Na co szczególnie zwrócić uwagę, aby czegoś nie uszkodzić. A Wy traktujecie sprawę ogólnie, informując łaskawie gdzie mogą być filtry itd... Być może jest dalsza droga do uzyskania interesującej mnie aktualnie informacji, ale mnie osobiście włącza się w głowie czerwone światełko, gdy pokazują się kolejne żądania o zgodę na cośtam itd. Mam Navarę używaną dopiero 2 tygodnie, próbuję ją podszykować pod siebie. Myślałem, że w klubie sympatyków marki i doświadczonych speców cos się dowiem... A tak zostaje mi zakup poradnika ( po angielsku) i nabieranie praktyki na popełnianych błędach..... Pozdrawiam.
Czy ta instrukcja obsługi była pomocna?
Proszę oceń tę instrukcję obsługi w skali od 1 do 5. Jeżeli masz jakiekolwiek pytania, zapraszamy do kontaktu z nami.
2 - użytkowników zagłosowało
Odblokuj swojego asystenta serwisowania samochodu!
Śledź wydatki, zarządzaj dziennikiem serwisowym, planuj wymiany i nie tylko.
Filtr: Popularne poradniki serwisowe
Najlepsze instrukcje dotyczące naprawy
Czas na wymianę części? Zgarnij jeszcze lepsze oferty w naszej aplikacji.

ZESKANUJ MNIE